שאלה לגבי רסן לילד

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

19/10/2008 | 19:31 | מאת: ענת

שלום, לבני בן ה-7 יש לסת בולטת ולכן החלטתי לקחת אותו לאורטודנט למרות גילו הצעיר. בביקור אצל האורטודנט נאמר כי יש לחכות שיצמחו לו שתי שיניים טוחנות קבועות,ואז לעקור אותן ולשים לו את הרסן. לאחר שביצענו צילומים אמר האורטודנט שגילו הדנטלי מאוד צעיר ושכדאי לשים את הרסן עכשיו בלי לחכות שיצמחו השיניים הקבועות ולעקור אותן. בפגישה הראשונה הבנתי כי הצורך לחכות שיצמחו שיניים קבועות הוא תנאי הכרחי בכדי לשים את הרסן, השאלה שלי היא- האם אפשרי לשים את הרסן בלי לחכות לצמיחת השיניים הקבועות ובלי לעקור אותן? האם הטיפול יהיה יעיל באותה המידה? תודה רבה, ענת.

08/11/2008 | 12:39 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ענת ותודה על פנייתך לפורום, על פי מיטב הבנתי את מדברת על בעיה במבנה הלסתות כלומר בליטת הלסת העליונה ואולי גם תת התפתחות של הלסת התחתונה. במקרים האלה אין חשיבות לגיל הדנטלי כי אנו מעוניינים להשפיע על צמיחת הלסתות ולכן ניתן להרכיב מכשירים אשר גורמים לשינויים בתהליכי הגדילה של הלסתות. המיכשור הזה מורכב על גבי השיניים הקיימות (חלביות או קבועות) מדובר בסוגי פלטות שונות שחלקן גם נקשר לרסנים. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי