בבקשה תעזרו לי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

11/10/2008 | 10:23 | מאת: לי

שלום, אני בת 24 . עברתי טיפול אורתודנטי לכעת אני בסיומו כלומר יש לי קיבוע פנימי כלשהו. התחלתי את הטיפול בגיל 16 - היו לי שתי שיניים חלביות בלסת התחתונה ולחץ בשיניים בלסת התחתונה, בהתחלה דובר על טיפול קצר של כשנתיים ליישור למטה ולכן שם לי האורתודנט גשר רק בלסת התחתונה, אחרי תקופה של כ 3 שנים הבחין הרופא שהשיניים למטה הלכו ממש אחורה- דבר שהוא לא מנע כשהמצב לא היה חמור(כלומר יכולתי להכניס בין השיניים התחתונות לעליונות זרת כאשר החליט שזאת בעיה) הוא אמר לי שאין לי ברירה לעלי לשים למעלה גשר או איזה פלטה נוראית כלשהי שעושה לי פרצוף של קוף (כיוון שהלסת התחתונה תהייה ממש קדימה עם הפלטה) או איזה מסכה כזאת , בכל מקרה ממש התעצבנתי לא רק שהטיפול היה אמור להסתיים מזמן עכשיו אני גם צריכה תוספים למנייהם ועוד בשירות הצבאי ממש לא מתאים ולא בה בחשבון - לא הסכמתי לגשר למעלה וגם לא לפלטה אז הייתי צריכה לישון עם מסכה (כאילו אני לא ישנה רע גם ככה), בכל אופן המסכה לא עשתה מספיק ובסוף לא הייתה לי ברירה ושמתי גשר למעלה עשה לי שיניים ממש מכוערות כלומר הוא שם לי אותם ככה שנראה כאילו כל שן היא עת חפירה בפני עצמה אני ממש שונאת מה שהוא עשה לא רק שזה לקח לו 7 שנים לעשות את זה הוא גם עשה עבודה ממש גרועה מבחינה אסטטית , אבל הדבר שבאמת מפריע לי וזאת בעצם השאלה - חוסר הנוחות בלסת אני מרגישה שהלסת לא נמצאת במקום שלה חוסר הנוחות הזה ממש מרגיז ככה שאני מוצאת את עצמי כל יום במיוחד בבקרים מנסה "לשבור" את הלסת התחתונה אחורה ואני חושבת שמקצב הזה דלקת פרקים בלסת לא רחוקה ממני מה אפשר לעשות עם זה ? תודה לי

11/10/2008 | 22:39 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום לי ותודה על פנייתך לפורום, משאלתך אני מתרשם שקיימת בעיה לא פשוטה שיש לברר מן היסוד . יש לבדוק מהו מנח הלסתות ומהו מנח השיניים ולהבין מה העמדה האידיאלית של שניהם. אני ממליץ לבקש מהרופא המטפל את הצילומים ההתחלתיים שלך ולפנות ליעוץ נוסף במוסד אקדמי בפקולטה לרפואת שיניים בהדסה במחלקה לאורתודונטיה טלפון02-6776169 , בבית הספר לרפואת שיניים - המחלקה לאורתודונטיה -אוניברסיטת תל אביב או אצלנו ביחידה לאורתודונטיה ברמב"ם: 8542265 04- בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי