טיפול אורטודנטי בגיל 6.5

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

09/10/2008 | 15:26 | מאת: יוליה

לביתי בת 6.5 נפלו 2 שיניים קידמיות מלמטה. במקומן כבר צמחו 2 קבועות . הקבועות צמחו עקום ובשורה חדשה (כאילו פתחו להן שורה אחורית). לדעתי הסיבה לכך היא שאין לקבועות מקום על הלסת. המקום המיועד להן הרבה יותר קטן מהמקום שהן תופסות. עם החלפת השיניים הבאות המצב כנראה רק יחמיר. האם מטפלים בזה עכשיו או לחכות עד שכל הקבועות יצמחו? תודה

09/10/2008 | 20:48 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום יוליה ותודה על פנייתך לפורום, בצפיפות כזו נהוג להמתין עד לבקיעת כל החותכות העליונות והתחתונות ואז בוחנים את מידת הצפיפות ועל פי האבחנה נקבעת תוכנית הטיפול. קיימות 2 אפשרויות ללכת לכיוון עקירות שיני חלב וגם עקירות שיניים קבועות בעתיד כדי לפנות מקום לסידור כל יתר השיניים. האפשרות השנייה היא לפעול להרחבת הלסתות והשגת מקום. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

09/10/2008 | 21:13 | מאת: יוליה

שלום דר' דרור, תודה רבה על תשובתך המהירה, אחד האורטודונטים שביקרנו אצלו הציע לנו טיפול כבר עכשיו להרחבת הלסתות. ז"א לא ליישר שיניים, אלא להרחיב את הלסת. האם אתה מכיר שיטה כזו? הרי הלסת גודלת גם כך עם הזמן , יחד עם גדילת הילד? המון תודות, יוליה.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי