משיכת שיניים תחתונות החוצה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

03/10/2008 | 11:43 | מאת: ז'קי

שלום רב, בתי בת 13 ונמצאת בטיפול אורטודנטי. עקב מציצת אצבע במשך שנים רבות, נוצר מבנה לסת אופייני - חלק עליון צר ומוארך ואילו החלק התחתון - רגיל. קיים רווח גדול בין שיניים תחתונות לעליונות - כאשר הלסת התחתונה הרבה יותר בפנים. (רווח של בין חצי ס"מ לס"מ). הרופאה מנסה לצמצם פער זה באמצעות גומיות בלבד (מחברות בין לסת עליונה לתחתונה) - בשלב זה. שאלתי - האם ניתן למשוך את הלסת התחתונה אך ורק באמצעות גומיות או שאפשרי/עדיף לעשות זאת באמצעות עזרים נוספים - כמו רסן וכד'. ובכלל - האם לשינוי מבנה לסת מספיק טיפול בטבעות +גומיות בלבד או שדרוש טיפול נוסף? חשוב לי לשמוע את דעתך. תודה מראש, ז'קי.

08/10/2008 | 22:18 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ז'קי ותודה על פנייתך לפורום, יש להבחין בין ההשפעות השונות של מציצת האצבע. אם ההשפעות הן דנטליות כלומר על תזוזת שיניים בלבד הרי שמכשור אורתודונטי קבוע (גשר קוביות) הוא מספיק ואז ניתן לבצע תוספת של גומיות לתקון יחסי סגר. אולם אם מראש קיים פער ניכר במבנה הלסתות (או שהוא נגרם בעקבות האצבע) כלומר עמדה אחורית של לסת תחתונה ועמדה קידמית של העליונה הרי שאז בד"כ מומלץ לנסות ולנצל את תהליכי הגדילה הטבעיים של הלסתות על מנת לשפר את המבנה של שלד הפנים והלסתות תחילה. זה נעשה על ידי טיפול אורתופדי בלסתות וניתן להשתמש בפלטות מסוגים שונים לעיתים גם ברסן. רק לאחר שמתקבל איזון של מבנה הפנים והלסתות ניתן לגשת ליישור השיניים עצמם. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי