שלום ד"ר

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

26/09/2008 | 12:58 | מאת: שיר

אני בחורה בת 19, השבוע הייתי אצל אורתודנט ואני מיועדת לעשות יישור שיניים ב-2 הלסתות. מכיוון שישנה צפיפות שיניים בלסת העליונה, כלומר השיניים הקדמיות קצת רוכבות אחת על השניה, אני צריכה לעשות עקירה ב-2 שיניים קדמיות (ניבים) כדי שכל שן תקבל מקום. איך מתבצעת העקירה? יהיו תפרים? ועד שהשיניים הבעייתיות יתחילו לזוז קצת אני אצטרך להשאר בלי ניבים?! בראש שלי זה נראה ממש מגעיל, אני לא מתכוונת לחייך בזמן הקרוב. דבר נוסף, סגרתי על גשר שקוף, זה יעיל כמו הגשר הכסוף? ועוד משהו חשוב, גודלות לי 2 שיני בינה תחתונות אחת בכל צד שאני עדיין לא יודעת מה יהיה עתידן. במידה והן יתחילו לעשות בעיות ואני אצטרך לעקור אך אהיה כבר עם הגשר עלי, מה עושים?

27/09/2008 | 00:40 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום שיר ותודה על פנייתך לפורום, בדרך כלל לא מקובל לעקור ניבים אלא עוקרים מלתעות (פרהמולרים)- אלו שיניים מעט יותר אחוקיות. אם בכל זאת זה מפריע מבחינה אסטטית ניתן להניח שיני דמי מפלסטיק במקום השיניים שנעקרו. עקירות שיניים רגילות ופשוטות בדרך כלל אינן מחייבות תפרים. גשר קוביות מחרסינה בצבע השן יעיל וטוב וניתן לקבל עימו תוצאת טיפול מצויינת. עקירת שיני הבינה התחתונות איננה קשורה לגשר ויכולה להתבצע גם בנוכחותו לאחר שהודבק אך רצוי מאוד לבצע זאת לפני תחיל הטיפול האוראתודונטי. שנה טובה. ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי