משיכת שיניים קבועות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

19/09/2008 | 21:16 | מאת: גלית

אני בת 25 ויש לי מספר שיני חלב. לפני כמה חודשים עקרו לי שן חלב אחת (עקב סתימה שנפלה ממנה)והשן הקבועה לא צמחה. רופא השיניים יעץ לי ללכת לאורטודנט ויחבר לי קפיץ לשן הקבועה וימשוך אותה החוצה. נודע לי שיש לשם התהליך צורך בגשר. שאלותיי הן: 1. עד כמה הגשר בולט (הוא מתלבש על כל השיניים או שמדובר בגשר קטן המתלבש על השיניים הצדדיות לזו שצריך למשוך)? 2. כמה זמן לוקח תהליך משיכת השן?

27/09/2008 | 00:31 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום גלית ותודה על פנייתך לפורום, יש לבצע טיפול אורתודונטי מלא הכולל מספר שלבים. בשלב הראשון מניחים גשר ליישור השיניים. בשלב השני חושפים את השן הכלואה בניתוח ומחברים אליה תופסן למשיכתה. בשלב השלישי מתחילה המשיכה שעלולה לארוך מספר חודשים בהתאם למנח השן הכלואה. לאחר מכן יש לבצע טיפול אורתודונטי סופי להשגת יחסי סגר תקינים. לצורך זה יש להוסיף לעיתים גם טיפול אורתודונטי בלסת הנגדית. ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי