יישור שיניים וקיבוע

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

24/08/2008 | 18:00 | מאת: רוני

לאחר טיפול של שלוש שנים, הסתיים הטיפול, וכעת הרופא הציג שתי אופציות : 1. לקבע את השורה התחתונה/עליונה ע"י חוט מתכת, בתנאי שהלקוח יחתום שלא תהיינה לו כל טענות בעתיד. 2. לתת פלטה שקופה נשלפת כדי רק לישון איתה במהלך הלילה. מבלי להתיחס להיבט המשפטי של עצם החתימה על כך שללקוח לא תהיינה טענות, מדוע הרופא דורש את החתימה? מה הוא רוצה "לכסות" כאן ? הרי נראה שקיבוע הוא פתרון יותר טוב מאשר פלטה נשלפת, מכיוון שאז הטיפול לא תלוי ברצון הלקוח (אם ישים או ישכח לשים את הפלטה) מהם היתרונות/חזרונות של קיבוע לעומת פלטה נשלפת? תודה לעונים.

29/08/2008 | 22:12 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רוני ותודה על פנייתך לפורום, לאחר סיום טיפול אורתודונטי נהוג לתת סוג של פלטה משמרת. ניתן להניח קיבוע קבוע ואז הוא מונח על גבי הצד הפנימי של השיניים הקידמיות מניב לניב. לעיתים מעדיף הרופא לתת סוג של פלטה נשלפת ולעיתים שילוב של שניהם. הקיבוע הקבוע אינו תלוי בשיתוף הפעולה של המטופל אך הוא אינו תומך בשיניים האחוריות הוא קל יותר להסתגלות כי הוא דק וכמעט בלתי מורגש. הפלטה הנשלפת נוחה יותר לניקוי. ככלל רק הרופא המטפל שיודע איזה תנועות ביצע ולאיזה שינויים הוא מצפה לאחר הורדת המכשירים, ישנה היכולת לתכנן את המיכשור לתקופת המעקב. נושא ההחתמה שציינת נראה בעיני תמוהה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי