סד לילה ותזוזת שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/08/2002 | 00:54 | מאת: מירב

האם יש סיבה שסד לילה נגד נעילת שיניים לא ימנע תזוזה של השיניים וסיבובן? יש לי פלטה שקופה שמטרתה למנוע את תזוזת השיניים אך מאוחר יותר עשיתי סד לילה בגלל שאני נועלת את השיניים ואני משתמשת בו במשך הלילה ולא בפלטה השקופה. השיניים אכן זזות קצת , ובעיקר אחת שמרגישה כאילו היא מסתובבת, ואני מרגישה את הלחץ בערב כשאני שמה את הסד. האם כדאי לחזור לפלטה השקופה כל לילה או שהסד אמור למנוע גם את תזוזת השיניים וגם את הסיבוב (כי הרי הוא קשיח ואין סיבה שהשיניים יזוזו)? תודה!

18/08/2002 | 22:46 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

מירב שלום, תודה על פניתך לפורום. בעיקרון אם את מרכיבה פלטה שקופה לרטנציה-שמירה על תוצאות הטיפול האורתודונטי, וסד הלילה נבנה על מידוה מדויקת של השיניים כפי שהן תואמות את הפלטה השקופה, לא צריכה להיות בעיה. כלומר הסד הקשיח כמו הפלטה השקופה אמורים להתאים בקלות לפה ולא לגרם לתזוזת שיניים. י חד עם זאת אם את מרגישה לחץ על שן מסוימת אוולי היא עוברת תזוזה מסוימת דבר שקורה לא פעם לאחר טיפול אורתודונטי. אני ממליץ לך להתייעץ עם האורתודונט שלך בעניין השן הספציפית. תודה שפנית לפורום, נשמח לענות על כל שאלה או בעיה נוספת. בברכה ד"ר דרור איזנבוד

18/08/2002 | 23:10 | מאת: מירב

בגלל תזוזה של השיניים. האורטודנט הכין את הפלטה השקופה. לאחר מכן פניתי לפריודנט כי רציתי פתרון קבוע יותר, הוא המליץ על קיבוע אך הקיבוע דרש לעשות חתך בשיניים בגלל מנשך עמוק ולכן ויתרתי על הרעיון והסתפקתי בסד לילה מכיוון שהוא אמר שהתזוזה אולי נגרמת בגלל שחיקת שיניים ושיש אצלי סימנים לכך. בקיצור, יש הבדל קטן ביותר בין הפלטה השקופה לסד הלילה ואת זה אני מרגישה אם אני שמה את הפלטה מיד לאחר לילה עם הסד - אני מרגישה לחץ קל שנעלם תוך מספר דקות. אם אני משתמשת בסד הלילה מידי לילה והסד מתלבש בצורה טובה על השיניים (עם קצת לחץ בגלל התזוזה במשך היום) אין סיבה שהשיניים יזוזו ובעיקר שהשן הספציפית שמפריעה לי כרגע תמשיך להסתובב, נכון? או שבגלל שהחתך של הסד כל כך נמוך ביחס לשיניים (מכסה רק את קצה השן מלמטה) יש אפשרות שהשן תסתובב ואף תשבר בקצה מהסד? תודה!!

מנהל פורום טיפול אורתודנטי