טיפול בגיל 8

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

13/08/2008 | 06:24 | מאת: שגית

היינו אצל אורטודנט (לא מומחה...)והוא אמר שצריך להתחיל עם פלטה כבר, בתי רק בת 8, ואני יודעת שמתחילים טיפולים אלה רק לאחר שכל השיניים מתחלפות, שזה לאחר גיל 12-13 בערך. שאלתי היא האם זה מקובל לדעתך לשים פלטה לילדה בת 8? הבנתי שלבתי יש הצלבה או משהו כזה. 2 שיניים גדלו לפני הקשת של השיניים (בפנים.) תודה שגית

13/08/2008 | 12:00 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום שגית ותודה על פנייתך לפורום. ישנם סוגים של טיפולים מניעתיים ואף טיפולים לצורך השפעה על גדילת הלסתות אותם מתחילים הרבה לפני תחלופת כל השיניים או במקביל אליהם. סגר צלבי הוא דוגמה לטיפול שרצוי לבצע בגיל צעיר. עם זאת יש לבצע אבחנה מדוייקת האם הבעיה היא דנטלית - שיניים בלבד או סקלטלית - שלד הפנים. הטיפול בכל מקרה הוא שונה. לכן הנני ממליץ בכל זאת לקבל חוות דעת דעת של מומחה לפני תחילת הטיפול. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי