מדידות לצורך התקנת גשר

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

09/08/2008 | 21:21 | מאת: אדם

שלום, לפי מספר שבועות החלה אחותי לקבל טיפולים אורתודנטיים הכוללים התקנת גשר בפיה. לטענתה, לא נעשו לה כל מדידות (לפחות כאלו הכוללות שימוש בחומר דמוי פלסטלינה שאין אני יודע את שמו) - בעוד שהיא טוענת שלכל חברותיה הן נעשו. האם ייתכן שהרופא המטפל בה מחפף? תודה רבה, אדם

12/08/2008 | 22:52 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אדם ותודה על פנייתך לפורום, מידות לימוד התחלתיות הן הכרח לפני ביצוע כל ויפןל אורתודונטי. מידות אלה הם חלק מאיסוף הנתונים הראשוני של המטופל הכולל גם צילומי רנטגן וצילומים פוטוגרפיים. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחדה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

13/08/2008 | 19:36 | מאת: אדם

אני יודע שבמסגרת הטיפול נעשה צילום פנורמי, אך לטענת הרופא - הוא עורך סוג של טיפול שלא הצריך נטילת מדידות (שוב, הכוונה כאן היא לשימוש באותו חומר דמוי פלסטלינה). ייתכן והתכוון לסוג של טיפול חדשני. האם ידוע לך משהו על כך? לי העניין נראה תמוה מאוד ואין אני מבין איזה אינטרס יש כאן במטרה לחסוך במדידות אלו.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי