שמירת תוצאות טיפול אורטודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

02/08/2008 | 13:58 | מאת: אלי

שלום, האם תוצאות טיפול אורטודנטי שבוצע במהלך גיל 15-18 מחזיק את מבנה השיניים הישרות גם בגילאים 30 -40 או שהתוצאות לא נשמרות עד אז ועקב התפתחות השיניים עלולות להתעקם? שאלה נוספת, האם שיני בינה כלואות עלולות לגרום ללחת על השיניים בלסת ולגרום לעוקם שלהן? תודה, אלי

12/08/2008 | 22:48 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

אלי שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, עיקר השינויים במבנה הפנים והלסתות מתרחשים עד סיום תהליךך ההתבגרות כך שסביב גיל 20 ומעלה המצב מתייצב יותר. לכן אם התוצאות נשמרו בקפידה עד סביבות גיל 18-19 סביר להניח שהן יהיו יציבות לכל החיים. עם זאת השיניים והלסתות כמו כל מערכת ביולוגית ניתנות לשינויים והשפעות ובהחלט יתכנו תזוזות. לגבי שיני הבינה הדעות חלוקות כי תזוזות ושינויים נמצאו גם אצל מטופלים חסרי שיני בינה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחדה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי