התעקמות השיניים..

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

31/07/2008 | 03:20 | מאת: ד

בתיכון עשיתי ישור שיניים לא כ"כ מוצלח, היו לי שיניים עקומות בטירוף ושן על שן וכבר אחרי 11 חודשים הורידו לי את הגשר ובתור נערה צעירה מי אני שהתוכח עם הרופא (בהשוואה אחותי עם שיניים הרבה יותר ישרות נשארה מס' שנים עם הגשר ויצא לה מהמם כמו סרגל). האורתודנט אמר לי שלא יכול להיות שיניים ישרות לגמרי, זה צריך להיות טבעי (2 שיניים היו יחסית פנימה), אבל שחושבים על זה, על זה שילמתי לו כדי שיהיו כמו סרגל.. בכל מקרה כעבור מס' שנים לפני כשנה צמחו לי שיני הבינה ופתאום השיניים זזו יותר והשן שלא ממש יושרה נכנסה פנימה יותר ובנוסף נהיה לי רווחון קטן כזה בין שתי השיניים הקדמיות. האם אין לי ברירה ואני אצטרך לעשות ישור מחדש? כי אני בגיל מבוגר יחסית (24) ולא ממש רוצה לצאת עם חבר עם גשר..

12/08/2008 | 22:00 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פנייתך לפורום, תזוזות שיניים לאוורך השנים הם דבר תקין ומקובל והדינמיקה הזו מאפיינת את כל רקמות הגוף כולל שיניים. קיימים היום מכשירים אורתודונטיים אסטטיים בלתי נראים באמצעותם ניתן להשיג תזוזות שיניים קלות דוגמת שיטת אינויזליין. ממליץ על התייעצות עם אורתודונט לבחון את האפשרויות. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי