סד לילה בצהל

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

30/07/2008 | 13:59 | מאת: חייל בסדיר

שלום ד"ר אני חייל בסדיר בן 20 ולאחרונה נשברו לי בקצות השיניים התחתונות 2 שיניים. הייתי אצל רופאת שיניים צבאית והיא אמרה לי שיש לי בעיה שהשיניים התחתונות נמצאות בנסיגה כך שבעת הסגירה של הלסת, השיניים העליונות מסתירות את השיניים התחתונות. לדבריה זה יכול להשפיע עלי כשאגדל בתור בעיות בלסת והסגירה של השיניים. כרגע היא אמרה שלשבירה של השיניים אני יכול לעשות רק סד לילה שהצבא מספק לחיילים ואין מה לעשות חוץ מזה כולל איזשהו טיפול אורתודנטי או משהו אחר בגלל שאני כבר גדול עם שיניים יציבות. שאלותי הן, האם זה נכון שאין יותר מה לעשות? האם סד לילה זה הטיפול האולטימטיבי כרגע? ומה ההשפעות שיכולות לקרות לי בעתיד בעוד 20 שנה עקב התופעות האלו? תודה מראש, מחייל בצהל

12/08/2008 | 21:55 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב ותודה על פנייתך לפורום. אני מבין כי קיימת אצלך נטיה לסגר הפוך המתבטאת במגע בקצות החותכות העליונות והתחתונות אשר גורמות לשחיקת העליונות. בעיה זו קשורה בדרך כלל בעמדה לקויה של הלסתות. לדבר זה אין בהכרח השלכה לעתיד אך הוא יכול להתבטא בהחמרת שחיקת החותכות ואף בהפרעות במפרקי הלסתות. הסד שהוצע לך בעת השירות הצבאי הוא בהחלט פתרון טוב למניעת המשך השחיקה. עליך גם להתייעץ עם אורתודונט ולבדוק האם ניתן אולי להשיג בתנאי הפה הנוכחיים יחסי סגר טובים שישפרו את המגעים בין החותכות. אורתודונטיה אינו שירות דנטלי המסופק לחיילים בסדיר ע"י צ.ה.ל בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי