לאחר יישור שיניים-כמה שאלות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

13/07/2008 | 12:40 | מאת: בן27

היי, לפני כ 4 שנים הורדתי את הגשר,השיניים למטה יצאו מושלמות לשביעות רצוני אבל השיניים למעלה, השן השמלית ליד השן הקדמית קצת נוטה פנימה והשן שלידה קצת למעלה. לדברי רופא השיניים זה המבנה של הפה שלי ואין מה לעשות,ראוי לציין שזהו רופא מאוד מוכר בתחום ושילמתו לו המון כסף על הטיפול. מעוניין לסדר את 2 השיניים האלו שאלתי אם אפשר לעבות שן ללא גשר?ואת השן שלידה איכשהו להוריד למטה? ועוד שאלה בבקשה בנוגע להלבנה,עשיתי לייזר ב 1200 שח ללא הועיל. יש שיטות אחרות יעילות יותר?תודה ע ל התשובות

18/07/2008 | 09:28 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פנייתך לפורום, אכן לעיתים מבנה השן שחיקתה והזוית שלה אינם ניתנים לשינוי בטיפול אותודונטי ולצורך כך בהחלט מומלץ ולגיטימי לבצע השלמת כותרות באמצעות חומר מרוכב (של סתימות לבנות) עד לקבלת התוצאה המושלמת. לגבי ההלבנה גם כן לא ניתן להלבין תמיד את כל הכתמים. בברכה, שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, רשימת המומחים לאורתודונטיה קיימת באתר ההסתדרות לרפואת שיניים:www.ida.org.il או באתר האגודה האורתודונטית בישראל: www.orthoisrael.org.il או במשרד הבריאות. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

21/07/2008 | 15:07 | מאת: סיגל

שלום, שברתי את שתי השיניים הקידמיות לרוחב. הרופא אמר שהשן עדיין חיה ולא נראה לו שצריך טיפול שורש (למרות שהמליץ לחזור לבדיקה בעוד כ- 5 שבועות). הוא השלים לי את הכותרת בעזרת חומר של סתימות לבנות ואמר שאין בעיה להסתובב עם זה 5 שנים לפחות. האם קיבלתי את הטיפול הנכון? או שמא אני צריכה להלביש על השן כתר למרות שלא עברתי טיפול שורש? שאלה נוספת: בעת הנפילה התנפחה לי מאוד השפה - יש טיפול מומלץ להורדת הנפיחות במהירות (חוץ מקרח?). תודה סיגל

מנהל פורום טיפול אורתודנטי