יישור שיניים ושן כלואה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

19/06/2008 | 10:56 | מאת: רוני

שלום, בני בן ה 13 זקוק ליישור שיניים. הבעיה שמצאו שיש לו שן כלואה למטה מצד שמאל. השן הזו גם די קרובה לעצב. הרופא אמר שאם עושים יישור, אז חייבים להוציא את השן הכלואה. הבעיה שיש סיכון בהוצאת השן הכלואה. השאלה היא - בגלל שהשיניים של הילד בעיקר למעלה הן עקומות : האם ניתן לעשות יישור חלקי של השיניים רק למעלה בלי להוציא את השן הכלואה שהיא למטה? תודה

18/07/2008 | 08:58 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רוני ותודה על פנייתך, בדרך כלל על מנת לטפל בבעיה אורתודונטית ולקבל תוצאה יציבה לאורך שנים יש להשיג יחסי סגר טובים בין הלסתות ולצורך כך מומלץ לבצע גם התאמה של הלסת התחתונה. כמובן שיש לשקול את העיניין עם הצילומים והנתונים הספציפיים במקרה שלך, בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי