ישור שן

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

19/06/2008 | 10:14 | מאת: אורכידיס

דר' שלום ! אני בת 48. הניב בלסת העליונה מצד ימין כלואה וכתוצאה מכך צמחה השן שליד בזוית. האם ניתן ליישר את השן ללא עקירת הניב? האם כדי ליישר את השן הבודדת צריכה התקן על כל השיניים? האם לאחר היישור חייבים להתקין פס מתכת לתמיכה תמידית(כך נאמר לי)? מודה מראש על התשובות.

19/06/2008 | 10:19 | מאת: אורכידיס

סובלת מנסיגת חניכיים ופריודונט אמר לי שעלי ליישר את השן כדי לעצור נסיגה, האם זה נכון?

18/07/2008 | 09:03 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, את מעלה בעיה מורכבת. יש לבחון בצילום CT את הקרבה בין הניב הכלוא לבין יתר השיניים. יישור שן בודדת יכול להתאפשר גם עם התקנת גשר על מספר חלקי של שיניים ולא כל הקשת, השאלה היא אם אכן הבעיה ממוקמת רק באזור אחד. יישור השן למקומה הנכון עשוי למנוע המשך הנסיגה בחניכיים. בד"כ מומלץ על התקנת פס פנימי לקבוע לאחר ביצוע תנועה אורתודונטית במבוגרים עם בעיות חניכיים לתקופה ארוכת טווח. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי