שן כלואה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/06/2008 | 20:57 | מאת: רוני

שלום, לבני בן ה 13 יש שן כלואה. מצד אחד הוא זקוק ליישור שיניים ואמרו לנו שאם עליו ליישר את השניים אז הוא חייב לעשות ניתוח ולהוציא את השן הכלואה. ואילו אם אינו מיישר - אז אינו חייב להציא את השן. הבעיה היא שהשן הכלואה (שרואים אותש רק בצילום, והמצאת למטה מצד שמאל בין שיניים קדמיות לאמצעיות), נמצאת קרובה לעצב. רופא מנתח אמר לנו שבגלל שהיא קרובה לעצב יש סיכון מסויים - פגיעה בעצב יכולה להביא לשיתוק של חלק מהשפה. הייתי מבקש לדעת המלצתכם - האם כדאי לנתח ולהוציא את השן הכלואה במקרה זה? תודה

18/07/2008 | 08:53 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רוני ותודה על פנייתך לפורום, זוהי שאלה אבחנתית קשה וכדי ליעץ הרי שיש לראות את צילומי הרנטגן וה-CT שבצעת. אנא צרפי אותם לבקשתך. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

12/08/2008 | 03:32 | מאת: נתי

האם כל ן שמוגדרת כלואה מכוסה כולה ע"י החניכיים או שמא רק במקרים הקשים?

מנהל פורום טיפול אורתודנטי