מעוניין ביישור שן קדמית אחת, בלי שייראו

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

11/06/2008 | 09:39 | מאת: יואב

תמיד היתה לי שן קדמית קצת עקומה. שהלכתי עם הוריי לאורדודנט בגיל 8 לבדוק האם לעשות גשר הוא אמר להם שהשן אסטטית לא מצריכה את הבלאגן של יישור שיניים (סיכון להיווצרות חורים וכד'). היום בגיל 25, זה בכל זאת מפריע לי, למרות שזה לא משהו בולט במיוחד. אני מעוניין ליישר את השן, אבל אני לא רוצה שישימו לב שיש לי גשר. שמעתי שיש גשרים שקופים, וגשרים ש"תופסים" את השן מפנים ככה שלא רואים את הגשר בכלל. ברצוני לשמוע פרטים על השיטה הזו, האם באמת לא רואים כלום חיצונית. כסף לא מהווה בעיה. תודה, יואב

17/07/2008 | 22:43 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום יואב ותודה על פנייתך לפורום, שתי השיטות שהזכרת: שיטת אינויזליין שהיא שיטה של יישור שיניים על ידי פלטות שקופות וכן שיטת הקוביות (תופסנים) הפנימיים הנן שיטות נסתרות לחלוטין שבהן המיכשור האורתודונטי איננו נראה כלל. לכל אחת מן השיטות יתרונות וחסרונות ויש לראות את יישומן בהתאם למקרה הנדון. העלויות של שיטות אלו גבוהות ועלולות להגיע עד כדי פי 2 מהשיטות הרגילות הנהוגות לצורך יישור שיניים. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי