קידום לסת תחתונה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

01/06/2008 | 01:56 | מאת: עידן

שלום, כיום אני בן 26, ועברתי טיפול אורתודנטי במהלך גילאי העשרה. כחלק מהטיפול הותקנה לי פלטה אשר הייתי אמור להרכיב במהלך שעות הלילה אשר הורכבה על השיניים העליונות, ובעזרת חלק תחתון שהיה מורכב עליה הייתה אמורה לגרום לי לקדם את הלסת התחתונה קדימה ובכך לעודד צמיחה שלה. היות ולא שיתפתי פעולה עם הטיפול הספציפי הזה, היום השיניים שלי ישרות, אך הלסת התחתונה שלי נסוגה יחסית לאחור, וישנו הפרש לא קטן בין קו השיניים העליונות לזה של התחתונות. הדבר מפריע לי מן הבחינה האסתטית. האם ניתן לחזור על הטיפול הזה (היום כשאני ממושמע יותר) בגילי, או שיש צורך באופציה ניתוחית? למיטב הבנתי האופציה הניתוחית מתחלקת לדרך הקלה והבטוחה יותר של שתל בסנטר, או לניתוח לסת שהוא מורכב יותר. במה כרוך ניתוח לסת? תודה רבה, עידן

02/06/2008 | 02:13 | מאת: עידן

שכחתי לציין כי הפער במנשך בין השיניים העליונות לתחתונות הינו כ-3 מילימטרים

15/06/2008 | 01:45 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום עידן ותודה על פנייתך לפורום. 3 מ"מ אינם פער בעייתי כלל שדורש טיפול. יתכן וקיימת שגיאת מדידה כי אתה מציין שקיים פער משמעותי בין הלסתות. במקרים אלה יש לבצע ניתוח לקידום לסת תחתונה. קידום הסנטר אינו פותר את הבעיה אם אכן קיים פער סקלטלי ודנטלי בין הלסת העליונה לתחתונה. אם לא קיים פער והבעיה היא רק סנטר נסוג הרי שאז ניתוח הזזת הסנטר יפתור את הבעיה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי