שן אחת עקומה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

29/05/2008 | 11:36 | מאת: דניאל

בגיל העשרה עברתי טיפול אורתודנטי בשתי הלסתות.לאחר מספר שנים מסיום הטיפול צמחו לי שתי השיניים הטוחנות הרביעיות בלסת העליונה כאשר הם לא בקו ישר עם השיניים האחרות שהם ישרות אלא פונות כלפי חוץ. האם אפשר לישר רק אותן ע"י עיגון עם השן שלפניהם או שצריך לעשות טבעות בלסת כולה? (עדיין לא צמחו לי שיני בינה למעלה).שמתי לב שהשיניים המקבילות בלסת התחונה עדיין לא צמחו לי. אני בגיל 22. אני מבולבל כי אני לא יודע אם אני צריך לעבור יישור שיניים מחדש בשתי הלסתות עכשיו.

02/06/2008 | 11:12 | מאת: דניאל

*שיניים טוחנות שניות, אלו שלפני שיני הבינה

11/06/2008 | 10:55 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דניאל ותודה על פנייתך לפורום, תזוזה כפי שאתה מתאר דורשת עיגון נרחב יותר מאשר שתי שיניים סמוכות בלבלד ועל כן לדעתי יש בהדבקת מכשור אורתודונטי על גבי כל השיניים בקשת כדי לבצע את התזוזה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המרפאה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי