שאלהה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

28/05/2008 | 11:22 | מאת: נטע

שלום! מה זה "טיפול אורתודנטי מורח שתי לסתות" האם דמדובר כאן על הרחבת הלסתות?? האם ניתן להרחיב לסת לשם שיפור המראה או שמרחיבים את הלסתות רק בשביל שהשיניים יסתדרו?? כי הלסת העליונה שלי צרה מאוד (גם התחתונה צרה אבל העליונה יותר) ואני רוצה להרחיב והאורתודנט אמר שהוא ירחיב קצת אבל שאלתי היא עד כמה ניתן להרחיב? והאם אני יכולה לבקש להרחיב עוד או שזה כבר שיקול של האותודנט?

01/06/2008 | 13:56 | מאת: נטע

מורחב****

11/06/2008 | 10:59 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום נטע ותודה על פנייתך לפורום, הרחבת לסת עליונה מתבצעת על פי כללים מסויימים ביניהם תנאים של גודל השיניים מבנה הלסתות יחסים בין קשתות השיניים ויחסים עם הרקמות הרכות של הפנים. כל אלה נכללים בשיקוליו של הרופא לגבי מידת ההרחבה הנדרשת. כמובן שזכותך להביע את דעתך ויש כאן מידה מועטה של אפשרות משחק. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המרפאה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי