טיפול אורטודנטי בגיל 40

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

22/05/2008 | 13:44 | מאת: מירי

שלום,אני מעוניינת לבצע טיפול אורטודנטי,יש לי שיניים צפופות כך שאצטרך עקירות בשיניים 5 לסת עליונה כמו כן בעיות חניכיים (ספיקת עצם קלה דרגת ניידות נמוכה) וכתרים 11 21 בלסת עליונה, בלסת התחתונה השיניים ממש לא מסודרות מה הסיכונים והיתרונות בביצוע טיפול אורטודנטי בגילי ועל סמך נתונים אלו?האם יתכן נזק בטווח הארוך אם לא אבצע טיפול?רופא השיניים שלי אומר שבגלל הצפיפות עלול להיגרם נזק, איזה נזק?

22/05/2008 | 13:48 | מאת: מירי

שכחתי לציין שבגיל הנעורים עברתי טיפול אורטודנטי כמובן ללא קיבוע וללא עקירות

23/05/2008 | 07:09 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מירי ותודה על פנייתך לפורום, במקרים כמו שלך בהם ישנה בעיית חניכיים אשר גרמה כבר לספיגת עצם יש להזהר בטיפול האורתודונטי. מאחר וטיפול אורתודונטי בנוי על העיקרון של הרס ובניית עצם האוחזת את השיניים, במקרים בהן קיימת נטיה לספיגה והרס עצם הטיפול האורתודונטי עלול להיות הרסני מידי. יש לבצעו אך ורק תוך שיתוף פעולה הדוק עם מומחה לחניכיים ותוך מעקב צמוד שלו על התקדמות מחלת החניכיים במקביל לתהליך היישור. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי