שתלים בחניכיים בטיפול אורטודונטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

17/05/2008 | 17:09 | מאת: עמית

שלום רב, אני בן 30, נמצא במהלך טיפול אורטודונטי כבר שנה וחצי. עקרו לי 2 שיניים (ליד הניבים) ולוקח זמן לארבע הקדמיות לזוז ולכסות את הרווחים. כמו כן, השיניים שלי מאוד ארוכות וגדולות. במטרה לזרז את התהליך, ובמקביל להכניס את השינייים קצת למעלה לתוך החניכיים (שייראו קטנות יותר) האורטודונט שלי הציע לאחרונה לבצע בחניכיים העליונות שני שתלים שיהיו קבועים ואז ניתן יהיה לחבר ביניהם לבין הסמכים שעל השיניים האמצעיות באמצעות גומיות שיתנו יותר לחץ. הרעיון הוא שהלחץ יהיה הצידה ולמעלה במקום הצידה ולמטה כפי שקורה שהולכים עם גומיות. רציתי לדעת האם ההליך הזה הוא שגרתי, כיוון שמעולם לא שמעתי על שתלים בחניכיים? תודה, עמית

20/05/2008 | 07:03 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום עמית ותודה על פנייתך לפורום, אכן שתלים אורתודונטיים היא תוספת חדשנית לתחום שתופסת תאוצה לצורך הגברת העיגון לתזוזת שיניים. המקרה שאתה מתאר תואם בדיוק את התוויות השיטה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחיד האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי