שפה שמוטה..

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

13/05/2008 | 10:20 | מאת: טליה

שלום דוקטור,אני בת 30,התחלתי טיפול "אינויזליין" לפני שנה וחצי,עקרתי שלוש שיניים שתיים למעלה ואחת למטה,כעת לאחר שהשיניים יתיישרו,השפה העליונה נשמטה ,ונראית מאד דקה ולא יפה,כל הפנים התשנו בגלל השפה ומבנה הלסת,השאלה האם כעת יש מה לעשות? להחזיר אותן קצת החוצה באיזשהו אופן,או שבגלל העקירות המצב בלתי הפיך? תודה

17/05/2008 | 08:47 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

טליה שלום ותודה על פנייתך לפורום, השפתיים מונחות במצב מנוחה על גבי השיניים. כאשר קשת השיניים העליונה מצטמצמת ב-2 שיניים יש לרוב הקטנה במימדי הקשת וכניסה של השיניים פנימה ולכן גם השפה המומחת במצב מנוחה על גבי השיניים עלולה לצנוח מעט פנימה. יש להתיעץ עם האורתודונט האם במקרה שלך ניתן להטות את השיניים מעט חזרה החוצה או אולי אף לפתוח מעט מקום בקשת כדי להטות את השיניים החוצה ולהשלים את המקום שנפתח על ידי שתלים/כתרים. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

17/05/2008 | 22:16 | מאת: טליה

תודה לך,,

מנהל פורום טיפול אורתודנטי