טיפול אורטודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

01/05/2008 | 18:37 | מאת: רוחמה

שלום רב. אני בת 35 . יש לי דיניים בולטות בלסת העליונה ושיניים אחת על השניה בלסת התחתונה. כמו כן בגיל 12 היתה לי פלטה בשיניים אך היא לא עזרה. השיניים בלטו שוב החוצה במשך הזמן. לפני כשנתיים עברתי אבחון בתל השומר בו נאמר לי כי כנראה הלסת התחתונה לא התפתחה וכי אני צריכה לעבור ניתוח שנשמע לי לא נעים כלל ואני לא מעוניינת לעבור אותו. שאלותיי הן האם בגילי אין שום בעיה לעבור טיפול אורטודנטי ? היכן באזור רמת גן - גבעתיים יש מומחה לישור שיניים למבוגרים ? האם אוכל לעבור טיפולי שיניים אלה בהרדמה מלאה? תודה רבה.

17/05/2008 | 08:30 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רוממה ותודה על פנייתך לפורום, אין כל מניעה לעבור בגילך טיפול ליישור שיניים ולאחריו את הניתוח הנדרש. אין גם סיבה לבצע זאת בהרדמה כללית כי הטיפול עצמו אינו כואב והוא בדרך כלל גם קצר. לאחר הטיפול יתכנו רגישויות וכאבים אך ההרדמה לא תעזור לזה. את רשית האורתודוונטים המומחים תוכלי לקבל בלשכת הבריאות המחוזית. תוכלי לעיין גם באתר האגודה האורתודונטית בישראל: www.orthoisrael.org וכן באתר ההסתדרות לרפואת שיניים: www.ida.org.il בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי