האם יש הצדקה רפואית? שאלה עקרונית.

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

30/04/2008 | 15:56 | מאת: רוני

שלום, לבתי בת ה-12, יש-overjet,עם נטייה לנשום מהפה ולדחוף לשון בין שתי הלסתות בבליעה, וזקוקה לרסן, ואולי בהמשךגם ליישור קל. עלי לשקול את מצבה (שאינו פתלוגי) מול החסרונות או ההשלכות של התערבות פולשנית, כואבת (ויקרה), המערבת כל-כך הרבה גורמים לא ידועים מראש ומחייבת לכל החיים (קיבוע) רק מסיבה אסתטית, ולאור העובדה שעברתי בעצמי יישור כנערה, וסבלתי מנסיגת חניכיים ומברוקסיזם בבגרותי, וכיום במילא (או בגלל?) שיניי והלסתות משתנות וזזות. האם יש השלכות רפואיות אם לא מתערבים במקרה כמו שלה שנחשב לקל גם מבחינה אסתטית? תודה מראש

17/05/2008 | 07:25 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

רוני שלום ותודה על פנייתך לפורום, מורכבות הטיפול עשויה להיות גדולה גם במקרים שבהם הבעיה הרפואית אינה נראית חמורה מבחינת המצב האורתודונטי. יחד עם זאת במקרה והבעיה אסטטית קלה בלבד ולא בעיה שגורמת להפרעה בריאותית תפקודית הרי שבהחלט ההחלטה על טיפול היא בידי הילד ומשפחתו. עם זאת הבעיה שאת מתארת של נשימת פה איננה בעיה אסטטית בלבד אלא רפואית תפקודית בהחלט והטיפול במקרים אלה חייב להיות משולב בין מספר גורמים: אורתודונט, אף אוזן גרון וקלינאית תיקשורת. זוהי בעיה מורכת לטיפול ותוצאותיה תלויים מאוד בשיתוף הפעולה בין שלושת הגורמים הנ"ל והמטופל. מומלץ מאוד לטפל בזה בגיל צעיר כי בעיות כאלה ממשיכות ללא טיפול גם במבוגרים וגורמות לשינויים מרחיקי לכת במבנה הםנים ומקשות על התפקוד בדיבור נשימה ובליעה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי