תזוזת לסת

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

26/04/2008 | 22:47 | מאת: מירב

בעת הרפיית השרירים הלסת התחתונה שלי זזה. לעיתים בצורה משמעותית. הדבר אינו מורגש או מפריע לתפקוד ואני מודעת לו בעיקר לפני שינה, אך אשמח לדעת יותר על התופעה.

17/05/2008 | 07:02 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

???? ???? ????? ?? ?????? ??????, ??? ?? ??? ???? ÷???? ????? ???????? ?? ???? ???? ????? ??????? ?????? ????? ?? ??? ???? ???? ?????. ????? ??"? ??? 1-3 ?"? ?? ?? ????? ???? ???? ????. ??? ??? ?? ?????? ÷????? ?? ??÷???? ???? ???? ?????? ??? ??????. ?????, ?"? ???? ??????? ???? ?????? ???????????? ???? ????? ???"?

17/05/2008 | 07:04 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מירב ותודה על פנייתך לפורום, אצל כל בני האדם קיימת תזוזה מינימלית של צורת הסגר שהלסת התחתונה במצבים שונים של מנח הראש ערות ושינה. ההפרש בד"כ הוא 1-3 מ"מ אך יש פעמים שהוא גדול יותר. אין לכך כל משמעות קלינית או תפקודית במצב ואין תלונות מצד המטופל. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

17/05/2008 | 23:35 | מאת: מירב

תודה על תשובתך. אולי לא הגדרתי במדויק את שאלתי. כוונתי היתה לתזוזה ימינה ושמאלה של הלסת התחתונה (תזוזה שחוזרת על עצמה כעין מטוטלת בעת הרפיית השרירים). אודה על התייחסותך.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי