רסן

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

25/04/2008 | 10:14 | מאת: אריאל

האם יש תועלת בהרכבת רסן בגיל 21 לצורך דחיפת לסת עליונה? הבעיה היא בבליטת לסת ולא בשיניים בולטות. ואם אין צורך בהרכבת רסן,אילו שיטות טיפול קיימות לצורך סגירת רווח של 4-5mm בין הלסתות?

17/05/2008 | 06:56 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אריאל ותודה על פנייתך לפורום, מאחר ולא מתקיימת עוד גדילה אקטיבית של הלסת העליונה בגיל 21 הרי שמטרת הרסן בגיל זה אינה השפעה על מבנה הלסת. בעקבות מבנה הלסת הבולט גם קשת השיניים העליונה בולטת ולכן מרווח של 4-5 מ"מ בין הלסתות יוכל להסגר בנקל על ידי שינוי מנח השיניים ולצורך כך אפשר בהחלט גם להעזר ברסן בגיל 21. האפשרות לשינויים במבנה שלד הפנים בגיל זה היא כירורגית בלבד אך בפער קטן של 4-5 מ"מ בהחלט ניתן לבצע מיסוך דנטלי על ידי תזוזת שיניים. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי