הרחבת לסת עליונה לילד ע"י גשר

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

10/03/2008 | 20:19 | מאת: רינה

שלום, בני בן 8.5 , ובייעוץ אורתודנטי נאמר לי כי לסתו העליונה צרה, ולכן אין סימטריה בין הלסת העליונה לתחתונה, וכי הלסת התחתונה נוטה שמאלה. הטיפול הוא ע"י גשר. בעלי חושש כי גילו צעיר מכדי להתחיל בטיפול זה. כמו כן, בעתיד יזדקק לטיפול אורתודנטי נוסף של עקירות בשל צפיפות שיניים רבה. מה דעתך לגבי הגיל בו נתחיל בטיפול? תודה

11/03/2008 | 18:31 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

רינה שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, אכן לסת עליונה מוצרת גורמת לפגיעה ביחסי הגר עם הלסת התחתונה וגלישה של הלסת התחתונה לא-סימטריה. מצב זה אינו מומלץ להמשך התפתחות הפנים והלסתות ולכן נכון לבתע הרחבה זו של הלסת העליונה בגיל צעיר דבר המתאפשר על ידי תהליכי הגדילה של הלסתות. פועל יוצא נוסף לעיניין ההרחבה הוא שבאמצעותה גם מושג מקום שעשוי לפתור בחלקו את בעיית הצפיפות שאותה ציינת. לסיכום אין מנוס מביצוע הרחבה מיידית והמשך המעקב אחרי התפתחות הלסתות והשיניים ובמידת הצורך ביצוע של טיפול אורתודונטי בעתיד. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי