ישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

09/03/2008 | 17:17 | מאת: חגית

מס שאלות, לאחר איבחון (2 אורטודנטים אחד מומחה) בני בן ה13.5 זקוק לישור שיניים תחתונות+2 עליונות . 1- האם נכון כי הלסת משתנה עם הגיל (נראה לי הגיוני על-פי ההתפתחות אצל בנים) אני מוטרדת מאחר והתשובה של המומחה היתה :יש לו עודף שיניים בפה ! (אשמח לקבל הסבר) נצטרך לעקור וליישר. מאחר והתגלתה אצל בני דלקת בחינכיים לא התחלנו בטיפול עדיין. ומשהו באינטואציה האימהית ,אומר לי לחכות האם נכון לחכות על-פי הגיל או להתחיל בטיפול מבחינה התפתחותית

11/03/2008 | 16:08 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

11/03/2008 | 18:21 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום חגית ותודה על פנייתך לפורום, מבחינת העתוי זהו הזמן המתאים להתחיל בטיפול אם כי מאחר ובהחלט מתקיימים שינויים עם הגיל מומלץ מאוד להמשיך במעקבים אחרי סיום הטיפול בעוד כשנתיים שלוש ולוודא כי התוצאה אכן נותרת יציבה לאורך המשך תהליכי הגדילה. כםי הנראה קיימת אצל בנך בעיית צפיפות שיניים כלומר גודל השיניים הקיים גדול מידי למרווח הקיים בלסת להכיל אותן. במקרים קשים כאלה אין מנוס לעיתים מלהפחית את גודל השיניים על ידי עירת חלק מהשיניים. בעיות כאלה אינן משתפרות אם השנים ולכן המתנה רק תזיק ולא תואיל לפתרון הבעיה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

13/03/2008 | 17:23 | מאת: אילת

אני מבקשת המלצות: יש לי שני ילדים בן 12 ובת 10, שזקוקים ללא ספק ליישור שיניים. הבת סופר רגישה, ולמרות שאנחנו מגיל חמש מתעקשים לקחת אותה עם כלם לבדיקה פעמיים בשנה היא מעולם לא הסכימה לפתוח אפילו את הפה אצל רופא שיניים. אני צריכה "קוסם" שיעשה את העבודה... ולא ייתן לי להכריח אותה... אנחנו גרים בדרום אבל אני מוכנה לקחת אותה למרכז. מאיפה ניתן להשיג המלצות? בסביבה שלי לא הצלחתי. תודה אילת

מנהל פורום טיפול אורתודנטי