ניתוח אותוגנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

13/01/2008 | 23:48 | מאת: גיל

שלום אני צריך לעבור בעוד מספר חודשים ניתוח אורטוגנטי בשתי הלסתות כאשר הלסת התחתונה בולטת והעליונה מעט שקועה...מאחר ויש לי לשון גדולה יחסית רציתי לדעת אם לאחר הכנסת הלסת התחתונה ישאר מספיק מקום ללשון?...ואם לא מה זה אומר לגבי התוצאה הסופית והאם זה בכלל אפשרי לבצע את הניתוח כאשר אין מספיק מקום ללשון...הנושא הזה קצת מטריד אותי כיוון שזה עשוי לגרום לבעיות בדיבור. אודה מאוד אם תוכל להשיב לי על השאלה בהקדם. תודה .

18/01/2008 | 11:40 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

גיל שלום, מניסיוננו במקרים כמו שלך אין בעיה של לשון גדולה ואין בעיית מקום ללשון לאחר הניתוח. במצב הנוכחי כשהלסת העליונה נסוגה אחורנית והתחתונה בולטת לפנים גם הלשון ובסיסה שקשורים ללסת התחתונה בולטים לפנים אך זה לא שהלשון גדולה. לאחר הניתוח כאשר מבנה הפנים מתאזן לרוב גם הלשון מוצאת את מקומה במצב תקין בחלל הפה. בהצלחה בניתוח, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי