יישור שיניים בגיל מבוגר, אפשרי?

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

03/01/2008 | 08:57 | מאת: edit

האם ניתן להשתמש בחומרי יישור/התקנים שאינם בולטים לעין [שקופים? בהירים?]. הבעיה היא של שיניים בולטות בזוית כלפי חוץ, שנטייתן החוצה גברה עם השנים. כמה זמן צריך לשיפור המצב, בשתי הלסתות האם עדיף טיפול בניתוח חד פעמי בהרדמה [אם אפשר]? [בת 57], מעונינת לתקן מפני שגם אצל אימי ז"ל, מצב דומה רק הלך והחמיר עם השנים. תודה מראש, עידית

05/01/2008 | 22:54 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום עידית ותודה על פנייתך לפורום, קיימיות שיטות טיפול אורתודונטי אסטטיות במבוגרים. מדובר בגשר חיצוני מחרסינה שאינו בולט כמו הקוביות המתכתיות אצל בני הנוער. ישנו גם גשר קוביות פנימי וגם שיטה חדשה ליישור באמצעות פלטות שקופות (אינויזליין). יש להתאים את סוג המכשור לבעיה האורתודונטית ולתוכנית הטיפול. לגבי אופן הטיפול יישור שיניים מול ניתוח אורתוגנטי יש כמובן לקבוע אם באבחנה קיים ליקוי בשלד הפנים או שמא מדובר בבעיה דנטלית. אם הבעיה סקלטלית הרי דרוש ניתוח לתיקון עמדת הלסתות אם הבעיה דנטלית ניתן להסתפק ביישור שיניים. גם משך הטיפול נגזר ישירות מחומרת הבעיה האורתודונטית ממנה את סובלת. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי