הכנסת לסת עליונה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

02/01/2008 | 00:50 | מאת: מורן גרוס

ד"ר איזנבוד שלום! אני בת 26, בעבר עשיתי טיפול אורטודנטי כושל וכיום התעניינתי שנית לגבי יישור שיניים. יש לי מספר שאלות לגבי חוות העת שניתנה לי,אשמח מאוד לעזרה! 1. מה העדיפות בין קוביות פנימיות לבין פלטה שקופה (המוזמנת מארה"ב) והאם באמת ייתכן כי לפלטה השקופה נזקק המשך טיפול בקוביות ואם כן אז מדוע לא עדיף מלכתחילה לשים קוביות פנימיות? 2. נאמר לי כי הטיפול יכול להחיל או יישור שיניים בלבד ע"י שייף צידי השיניים על מנת לפנות מקום, או יישור שיניים + הכנסת לסת עליונה פנימה ע"י עקירת 2 שניים עליונות ו2 תחתונות, בהחלט הלסת העליונה שלי מעט בולטת אך שמעתי שיש סיכון כשמכניסים לסת עליונה שהספה תהיה דקה יותר, האם זה נכון? האם זה יכול לעוות מעט את הפנים? האם באמת הכנסת לסת ניתנת בגילי? ועל ידי עקירת שיניים בלבד וללא רסן?... שאלה אחרונה- האם קוביות פנימיות בלסת תחתונה מפריעות מאוד לדיבור? תודה רבה מראש! מורן

05/01/2008 | 22:49 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מורן ותודה על פנייתך לפורום, ביטול בליטת שיניים אפשרי על ידי עקירות שיניים או השחזת שיניים. אם את מוכנה לשתף פעולה עם רסן הרי שגם זו דרך אפשרית אם כי בגיל מבוגר היא פחות יעילה ולכן השאלה היא מה מידת הבליטה וכמה מתכנן האורתודונט להכניס את השיניים. דרך טיפול אחרת אפשרית היא ניתוח להכנסת הלסת כן מדובר בטיפול כירורגי שמטרתו להשפיע על שלד הפנים וזה כאשר הבעיה אינה בליטת שיניים אלא בליטת הלסת. כך שראשית לדייק באבחנה ולהבין מה הבעיה הרפואיעת ממנה את סובלת ואז בהתאם לכך לבצע את הטיפול. בשאלה שלך את מדברת על הכנסת לסת עליונה ונותנת תאור של טיפול להכנסת השיניים כך שיש להבין האם מדובר בבעית לסת או שיניים. לגבי סוג המיכשור, הפלטות השקופות מארה"ב הם שיטה אלגנטית ואסטטית אך מוגבלת ביכולות שלה ולכן יש להוסיף גם קוביות פנימיות או חיצוניות לטיפול זה. קוביות פנימיות תחתונות הן קשות להסתגלות בשלב הראשון אך עם הזמן מתרגלים. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

13/04/2008 | 16:24 | מאת: בת אל קליין

שלום ד"ר דרור הייתי אצל אורטודנט ועברתי צילומים של השיניים על מנת לעשות גשר, אך הבעיה היא שהאורטודנט אמר לי שגם הלסת העליונה שלי היא בחוץ ולא רק השיניים והכנסת השינים ע"י גשר לא תיפתור את הבעיה של הבליטה של הלסת. לכן השאלה שלי במה זה כרוך הכנסת הלסת, איזה ניתוח צריך לעבור, והאם זה מסובך תודה רבה לך, בת אל

18/06/2008 | 17:01 | מאת: חסוי

האם רואים את הקוביות הפנימיות באיזושהי צורה??

מנהל פורום טיפול אורתודנטי