גשר ליישור שיניים קידמיות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

15/12/2007 | 19:08 | מאת: דרור בן 32

ליפני כמה חודשים טיפלתי בשן קידמית שהעצב שלה מת החלפתי אותה ותוך כדי טיפול שאלו אותי מדוע אני לא מיישר את השיניים(לסת קידמית בולטת) ? ובנוסף שעליי להחליט מהר כי כרגע לא ישימו לי כתר קידמי קבוע כי אם אשים קבוע לא אוכל לשים עליו גשר . רציתי לדעת האם יש קשר בין הדברים? והאם כדי בגילי ליישר שיניים ?

18/12/2007 | 14:10 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דרור ותודה על פנייתך לפורום, כעיקרון ניתן לבצע טיפול אורתודונטי בגילך, זו מגמה מאוד נפוצה כיום ליישר שיניים במבוגרים וקיימות גם שיטות שונות לכך אשר מנסות לשמור על האסטטיקה של המיכשור. נכון שרצוי לבצע את הכתר אחרי יישור השיניים מכמה סיבות. בין השאר קל יותר להדביק מכשור אורתודונטי על שיניים טבעיות מאשר על גבי כתרחם. עם זאת ישנם כיום שיטות טובות להדבקת מיכשור אורתודונטי גם על כתרי חרסינה. בהצלחה, דר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי