חוות דעת שונות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

10/12/2007 | 21:33 | מאת: ענת

בני בן ה-15 היה אצל שני אורתונדנטים לצורך אבחנה ודרכי טיפול בחשד לשן כלואה. שתי האבחנות היו שונות כרחוק מזרח ממערב, דרכי הטיפול כנ"ל ושלא לדבר על העלות. מה עושים? קובעים תור למומחה שלישי? הולכים על ההצעה הזולה? איך יכול להיות הבדל משמעותי כזה באבחנות של שני מומחים?

10/12/2007 | 21:57 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ענת ותודה על פנייתך, התשובה היא אכן לשמוע חוות דעת שלישית. הפעם אני ממליץ על גורם מקצועי אקדמאי לצורך קביעת אבחנה ותוכנית טיפול - גורם שיהיה ללא נטיה כלכלית למטרות רווח. תוכלי להבדק במחלקה לאורתודונטיה בהדסה ירושלים, באוניברסיטת תל-אביב ואף אצלנו ביחידה לאורתודונטיה במרכז הרפואי רמב"ם. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

11/12/2007 | 10:07 | מאת: אורלי

בני בן ה- 10 עבר לפני שנה עקירת 2 שיניים עודפות - שן קדמית,השן כלואה ויש צורך בחשיפת שן. חות דעת אחת הייתה לעשות חשיפה בלבד ולחכות שהשן תרד ולעשות ישור שיניים בעתיד. וחוות דעת שנייה לחשוף את השן תוך כדי חיבור חוטים למשיכת השן עם טבעות, כל שאר השיניים מלבד השן הקדמית ועוד שן אחת הן חלביות. מה לעשות? תודה מראש.

11/12/2007 | 22:50 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אורלי ותודה על פנייתך, ההמלצה שלי היא לחשוף ולהדביק ליתר ביטחון גם סמך עם חוט משתלשל לקו החניכיים זאת כדי שבעתיד לא יהי צורך בניתוח נוסף להדבקת הסמך אם השן לא תבקע ספונטנית. עם זאת בשלב הראשון הייתי ממליץ על המתנה ומעקב לאחר החשיפה מבלי להתחיל ממש במשיכה אקטיבית. רק במידה והשן לא תגלה סימני בקיעה ספונטנית צריך להתחיל למשוך בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי