קיבוע אחורי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

25/11/2007 | 21:16 | מאת: מוטי

שלום רב, אני עומד בפני קיבוע בשני הלסתות. אמנם נאמר לי שבלסת העליונה צפויה להיות בעיה עם קיבוע אחורי במשך הזמן ולכן הרופא המטפל דרש לקבע גם בעזרת פלטה בלילה (למשך כל החיים) אחרת -אין אחריות לקיבוע האחורי. בלסת התחתונה -קיבוע אחורי יספיק. רציתי להתייעץ ולשאול האם הטכנולוגיה היום מציע חלופה טובה יותר מפלטה לכל החיים כדי להשאיר את השיניים סטטיות ו/או מהם האפשרויות שעומדות בפני ? אודה לכם מאוד על תשובה מפורטת בפורום. מעריך את תשובתכם מראש. תודה, מוטי.

28/11/2007 | 22:40 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מוטי ותודה על פנייתך, קיבוע לכל החיים מקובל במקרים נדירים יחסית בהם מראש העריכו כי בתנאים הקיימים של הפציינט לא ניתן יהיה להגיע לתוצאה אורתודונטית יציבה. במקרים אלה נהוג לידע על כך את הפציינט מראש ולקבל את הסכמתו לכך טרם ביצוע הטיפול. מעבר לזה אם בוצע טיפול אורתודונטי סטנדרטי והושגו יחסי סגר יציבים בדרך כלל היציבות אמורה להשמר לאורך זמן. בשלבים הראשונים שלאחר הטיפול ניתן להשתמש בקיבוע קבוע על ידי חוט מתכת אחורי או בקיבוע נשלף עלידי פלטה. עם הזמן נהוג להפחית את הרכבת הפלטה ולבסוף לותר עליה תוך המשך מעקב אחר התוצאה כנ"ל לגבי הקיבוע הקבוע שניתן לוותר עליו בשלב כלשהו לאחר הגעת המערכת ליציבות תוך מעקב אחרי השינויים (אם ישנם). במטופלים מבוגרים נהוג להשאר עם הפס האחורי לאורך תקופה ממושכת ולותר על הפלטות. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודנטית מרכז רפואי רמב"ם

13/08/2008 | 13:12 | מאת: יעל

מה ההגדרה ל"תקופה ממושכת" - כאשר מדובר בקיבוע אחורי אצל מבוגרים (24) בסיום היישור ? תודה

מנהל פורום טיפול אורתודנטי