האם לעקור שיניים קבועות ?

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

05/11/2007 | 08:26 | מאת: אילה

כשהתחילו השיניים הקבועות של בני לצמוח, הם היו מקבילות לשיני החלב שסרבו ליפול, אך בסופו של דבר נפלו ו/או נעקרו. כשהגענו לאורתודונט הוא אמר שבשלב מסויים , בגלל לסת קטנה ושיניים גדולות, יצטרכו לעקור 4 שיניים קבועות. הוא התחיל טיפול עם גשר בגיל 8 למשך שנה. היום, הילד בגיל 12 הלכנו לחוות דעת נוספת לשני רופאים אחרים, אחד אמר שיש לעקור, השני אמר שיש להרחיב את הלסת ואין צורך בעקירה.... איך מחליטים?????

06/11/2007 | 05:36 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אילה ותודה על פנייתך, ראשית ייתכן ששני הרופאים צודקים כלומר ישנם מקרים בהן ניתן להגיע לתוצאה טובה הן על ידי עקירות שיניים והן ללא עקירות. אני ממליץ לך לפנות לגורם נוסף שמשולל אינטרסים כלכליים. תוכלי לפנות להתייעצות במוסד אקדמי המקיים יעוצים מעין אלה לדוגמה למחלקה לאורתודונטיה בבית הספר לרפואת שיניים הדסה עין כרם, או ליחידה לאורתודונטיה במרכז הרפואי רמב"ם, שם תוכלי לקבל תשובה לשאלתך. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

06/11/2007 | 15:30 | מאת: אילה

14/11/2007 | 09:55 | מאת: מיכל

שלום, קודם כל תודה רבה שאתה מפנה מזמנך לענות על שאלות. יישר כוח. אני בת 16 ויש לי קוביות כבר מס' שנים והאורתודנט שלי הביא לי את השלבים האחרונים, ויש לי מספר שאלות לגבי כל 1 מהם ואשמח אם תוכל לעזור לי: 1. אחד מהם זה לתקן את הקו האמצעי של השיניים(midlines line up) שזה לא ישר.(השיניים האמצעיות למטה צריכות לזוז קצת שמאלה). הוא התחיל לפני מספר ימים את הטיפול לבעיה זו בעזרת גומיות בכל צד. רציתי לדעת בערך כמה זמן לוקח לתקן דבר כזה. אני יודעת שלא תוכלו להביא לי כמות זמן מדויקת אבל אני רוצה לדעת בערך כמה זמן לוקח. חודשיים? שנה? 2. בנוסף לכך יש לי crossbite בשיניים האחוריות מצד שמאל, הם נכנסות קצת פנימה- לא משהו רציני אבל הרופא אמר שהוא יתקן את זה. במה משתממשים בכדי לתקן crossbite לא רציני וכמה זמן זה יקח? לסיכום, כמה זמן להערכתך, לפי מה ששמעת פה, כמובן לא מחייב, יקח לתקן את 2 הבעיות הללו? תודה מראש, מיכל.

18/11/2007 | 16:52 | מאת: שיר

שלום קןראים לי שיר ואני בת 15 וחצי. כל השיניים שלי ישרות פרט לשן חותכת אחת, שנמצאת ליד השן הקדמית השמאלית בלסת העליונה. שן זו מסובבת. לאחרונה זה התחיל להפריע לי... איזה טיפול אני צריכה לעשות? האם אני צריכה לשים קוביות על כל השיניים? כמה בערך טיפול מעין זה עולה? תודה מראש! שיר...

מנהל פורום טיפול אורתודנטי