יישור שיניים ועישון

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

19/10/2007 | 12:56 | מאת: עדןןןןןןןןןן

אני מתחילה טיפול יישור שיניים ואני מעשנת. נתנו לי למלא איזה טופס,סימנתי שאני לא מעשנת בגלל שאני קטינה ולא רוצה שההורים שלי ידעו. אני חייבת להגיד לאורתודנט שאני מעשנת?אם אני לא יספר זה עלול לפגוע בטיפול?

31/10/2007 | 21:26 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום עדן ותודה על פנייתך לפורום. אין בעיה ביישור שיניים למעשנים. הבעיה היא הנטייה לדלקות חניכיים שגבוהה ממילא עקב תהליך יישור השיניים. עישון מהווה אף הוא גורם מעודד להופעת הדלקת כך שיש להקפיד היטב על מניעת דלקת בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי