גנטיקה?

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/10/2007 | 20:34 | מאת: קרן

בת 34 בעלת מבנה לסתות בולט חיוך חניכי כרגע עוברת טיפול ליישור שיניים אך המבנה בבסיסו לא משתנה . בתי הגדולה בת שבע נראה כי ירשה את מבנה הפה שלי בנוסף מציצת אצבע לפני שינה האם בהתערבות מוקדמת ניתן לשנות מבנה לסתות והאם ניתן לשפר חיוך חניכי ואם כן באיזה שלב כדאי לגשת לטיפול או יעוץ אורטודנטי תודה מראש על תשובתך

03/11/2007 | 22:46 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום קרן ותודה על פנייתך לפורום, חיוך חניכי אכן יכול לעבור בתורושה מפני שהוא קשור במנה שלד הפנים ואורך השפתיים שהם נתונים שקשורים בתורשה. עם זאת יש לציין שנתונים אלה מושפעים לא מעט גם מתנאי הסביבה כגון נשימת פה, דחיפת לשון וכד'. הרגל מציצת האצבע הוא אחד ההרגלים בעלי השפעה מרחיקת לכת על התפתחות שלד הפנים ולפיכך גם על חיוך חניכי. הנני ממליץ מאוד להתייעץ עם אורתודונט מומחה על הדרכים להפסקת המציצה וכן שיפור נשימת הפה ודחיפת הלשון שהם הרגלים שנפוצים להיות נלווים להרגל מציצת האצבע. בהצלחה, ד"ד דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה, מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי