ניבים כלואים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

14/10/2007 | 12:57 | מאת: טליה

שלום ד"ר, לביתי 2 ניבים כלואים.היא בטיפול אורטודנטי כבר שנתיים-עקירת הניבים החלביים, והכנת מקום לניבים. כרגע לא בקעו עדיין ,והכיוון כלפי מטה.לאחיה בקעו הניבים בגיל 17 בצורה טבעית.שואלת האם יש כאן סיבה גנטית ואולי אפשר לחכות או/ולהוריד את הגשק שייבקעו בזמן שלהם? תודה

04/11/2007 | 22:58 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום טליה ותודה על פנייתך לפורום, בהחלט אחור בבקיעה היא תופעה גנטית ידועה. עם זאת ניבים כלואים הינה אבחנה השונה במהותה מאחור בבקיעת ניבים. במקרה של ניבים כלואים ישנם גורמי רקע נוספים כגון שינוי בציר אורך השן ביחס לנורמה, קיום גורמי חסימה מקומיים, מנח לקוי וכיו"ב. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמבם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי