שאלות בקשר ליישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

14/10/2007 | 10:28 | מאת: הילה .ס.

שלום.. אני בת 17 וחצי ואני צריכה יישור שיניים דחוף..הייתי אמורה לעשות את זה בגיל יותר צעיר אבל בגלל בעיות כלכליות נאלצתי לדחות את זה עד עכשיו..הייתי אצל אורתודנט והוא אמר שעכשיו הטיפול יהיה יותר קשה בגלל הגיל וגם בגלל ש-2 שיניים קידמיות בלסת העליונה מאוד מאוד בולטות(בגלל שבעבר מצצתי אצבע)...רציתי לדעת מדוע הטיפול יותר קשה בגיל הזה? האורתודנט אמר שהטיפול ימשך בערך שנה וחצי ובתחילת הטיפול אני לא אצטרך רסן אולי בהמשך כן...רציתי לדעת אם שמים את הרסן זה יכול לזרז את משך הטיפול?? החלטתי לעשות אצל האורתודנט הזה לאחר ביקור אצל אורתודנטים שונים..נאמר לי שיש צורך להרחיב את הלסת העליונה כי היא צרה והאורתודנט שהחלטתי לעשות אצלו אמר שאין צורך ושאי אפשר להרחיב לסת פשוט צריך לעקור 2 שיניים כדי שיהיה מקום לשיניים שיכנסו...הלסת העליונה באמת צרה האם מספיק לעקור רק 2 שיניים או שיש צורך להרחיב את הלסת בגלל שהיא צרה יותר? ושאלה אחרונה...בביקור אצל אורתודנט אחר נאמר לי שיש דחיפה של הלשון ובגלל זה לאחר הטיפול יפתחו רווחים...לעומת זאת בארתודנט שהחלטתי לעשות אצלו הוא אמר שהשיניים יכנסו עד הסוף..האם באמת יכולים להיפתח רווחים לאחר הטיפול?שהשיניים שוב יבלטו ??הרי אם זה באמת ככה כל הטיפול מיותר...

09/11/2007 | 10:08 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום הילה ותודה על פנייתך, אכן מציצת אצבע משפיעה מאוד על התפתחות הלסתות והן על פעולות הלשון. בעיקבות זאת יש ליקוי בנשימה בדיבור ובבליעה. יש לוודא אצלך שבליטת השיניים אינה נובעת מהליקויים במבנה שלד הפנים ופעילות השרירים. כי אם אכן קיימים הליקויים הללו והם לאא יתוקנו אלא רק השיניים ייושרו יש סכנה שהם יתעקמו מחדש. לפיכך עלייך לוודא בבדיקה עם האורתודונט כי אכן הוא אינו מאבחן ליקוי במבנה הלסתות הנשימה ופעילות השריריםם. אם כן קיימת בעיה בתחומים אלה מומלץ להתייעץ במקביל גם עם מומחה אף אוזן וגרון ועם קלינאית תיקשורת. מומלץ במקרה כזה כן לנקות בפעולה להרחבת הלסת העליונה ואולי אף לקידום הלסת התחתונה לטיפול בהפרעה הסקלטלית. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי