המשך "חצי טיפול"

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

08/10/2007 | 15:42 | מאת: אורין

לכבוד הפורום, אני בת 25, בהיותי ילדה עשו לי יישור שיניים בלסת העליונה בלבד (כולל עקירת שתי שיניים מהלסת העליונה), מה שגרם לכך שהיום הלסת התחתונה עברה עיוות (בלסת זו כעת יותר שיניים והיא לא עברה עקירות) של ניבים בולטים בלסת התחתונה. הלכתי לקבל ייעוץ, והוצע לי טיפול בשיטת DEMON, הכולל עקירת שתי שיניים מהלסת התחתונה לצורך קבלת מספיק מקום לדחיפת הניבים התחתונים פנימה ("פתרון מהיר" עם עקירות), ונאמר לי שטיפול כזה אורך בין חצי שנה לתשעה חודשים. האם טיפול של עקירת שיניים בלסת התחתונה בשלב זה הוא נכון, או שמא עלי לנסות יישור ללא עקירות נוספות ? מה דעתכם על שיטת DEMON, והאם התוצאות אכן מהירות ? אשמח מאוד לקבל את תשובתכם, בתודה מראש

08/10/2007 | 22:22 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אורין ותודה על פנייתך לפורום, מאחר ואין ביידי נתונים על מידת הצפיפות בלסת התחתונה ועל יחסי הסגר בין הלסתות קשה לי לייעץ האם את זקוקה לטיפול הכולל עקירות בלסת התחתונה. מה שחשוב הוא להדגיש את הבעייתיות הקיימת בטיפול בלסת אחת בלבד, שכן אז קשה להגיע ליחסי סגר יציבים לאורך שנים. עלייך לדעת שגם כעת כדי להשיג בסופו של דבר יחסי סגר טובים בין הלסתות ויציבות של התוצאה האורתודונטית יהיה קרוב לודאי צורך לטפל ב-2 הלסתות כלומר להניח סמכים גם בקשת העליונה שטופלה בעבר. עם זאת קרוב לודאי שהטיפול בלסת התחתונה יהיה ממושך יותר. שיטת דמון היא סוג של סמכים שכעת מאוד מקובל בשימוש והוא אופנתי במיוחד. הטענה היא שהוא מקצר במידה מסויימת את משך הטיפול. קיימים גם סמכים אחרים מסוגים מרובים ומגוונים ולכל סוג יתרונות וחסרונות משלו. בהצלחה ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי