שן קידמית עליונה עקומה לבת 15

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

06/10/2007 | 10:22 | מאת: דליה

היי דוקטור, שאלתי: לבתי בת ה15 יש שן קידמית עקומה.אני מתכוונת לעשות לה בזמן הקרוב גשר אך בגלל שאני לחוצה מבחינה כספית שאלתי היא האם ניתן להיסתפק בגשר בלסת העליונה בלבד,או שחייבים גם בלסת תחתונה? האם גשר רק למעלה יוזיל את המחיר? יש לציין שלמטה אין לה בעיה בשיניים . תודה תודה, דליה.

06/10/2007 | 13:45 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דליה ותודה על פנייתך לפורום, במקרים נדירים ניתן לבצע טיפול בלסת אחת בלבד. לרוב יש צורך בטיפול בשתי הלסתות למרות שהלסת התחתונה מסודרת וזאת על מנת להשיג יחסי סגר טובים בסיום הטיפול. זה מבטיח יציבות התוצאה לאורך שנים ותפקוד תקין של מערכת הלעיסה. בהצלחה ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי