בהמשך לניב הכלוא

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

21/09/2007 | 00:51 | מאת: עדי

שאלה נוספת: מה צריך לעשות קודם את החשיפה או לשים את הפלטות??? ותןך כמה זמן בערך הניב צריך לצאת?

06/10/2007 | 08:50 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום עדי ותודה על פנייתך לפורום. הטיפול האורתודונטי שלך חייב לכלול גם חשיפה ומשיכה של הניב הכלוא. אופן הטיפול הוא כדלקהמן: ראשית יש להניח גשר על השיניים העליונות ולבצע באמצעותו מספר חודשים של יישור ופתיחת מקום לניב הכלוא. לאחר מכן יש לבצע חשיפה כירורגית של הניב הכלוא ועקירת הניב החלבית (במידה והיא עדיין קיימת) פעולות אלה יבוצעו על ידי כירורג פה ולסת בנוכחות האורתודונט שלך שידביק קוביה על הניב הכלואה וממנה ישתלשל חוט אל החניכיים כשבאמצעות החוט תתבצע משיכת הניב. משיכת הניב למקום הוא תהליך של מספר חודשים. לאחר שהניב תגיע למקום יבוצע תהליך של פינישינג שבו יתכן ויהיה צורך גם להניח גשר על הלסת התחתונה כדי להגיע בסוף הטיפול ליחסי סגר מושלמים בין הלסתות. לאחר שלב זה יוסרו הגשרים ותתחיל תקופת השמירה והמעקב על תוצאות הטיפול שתמשך עוד כשנה. טיפולים מן הסוג הזה מומלץ שיתבצעו על ידי מומחה ליישור שיניים. סיכויי ההבקעה של הניב הכלוא בגיל 24 הם טובים מאוד. אם כי לפי הספרות המקצועית ככל שהגיל עולה כך סיכויי ההבקעה של ניבים כלואים יורד. אין דרך לחזות מראש האם הניב יבקע או לא אלא רק על ידי ניסיון להבקיעו. בהצלחה ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי