לסת תחתונה בולטת

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

02/09/2007 | 19:47 | מאת: גבי

שלום ד"ר, לבני בן ה 7 יש לסת תחתונה בולטת וכתוצאה מכך כבר עכשיו השיניים הקדמיות שלו ממש באותו קו עם השיניים העליונות ובנוסף כל השיניים שלו צפופות ועקומות. הייתי אצל רופאה אחת שהמליצה לעקור לו שיניים (חלביות) ולשים לו רסן שימנע את התפתחות הלסת התחתונה וירחיב את העליונה וכך להשיג את יישור השיניים והלסתות בן זמנית. הייתי אצל רופאה אחרת שאמרה שצריך להרחיב לו את הלסת העליונה בעזרת איזה סוג של רסן ולעזוב לחלוטין את יישור השיניים כרגע. בנוסף היא גם אמרה לי שהלסת העליונה מסיימת להתפתח בסביבות גיל 11 ואילו הלסת התחתונה מסיימת להתפתח בגיל 16, כך שגם אם הלסתות שלו יהיו במצב תקין בתום הטיפול שנמשך שלוש שנים, יש סבירות גבוהה של כ 50% שבגיל 15 הלסת התחתונה תבלוט שוב. אשתי ואני ממש אובדי עצות. אודה לך מאד אם תוכל לייעץ לי בנושא. גבי

08/09/2007 | 11:47 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום גבי ותודה על פנייתך, כעיקרון הטיפול שצריך לבצע כעת הוא הכוונת גדילת הלסתות כלומר הרחבה וקידום של לסת עליונה תוך עיכוב הצמיחה של הלסת התחתונה. נכון שהנושא של יישור שיניים הוא משני כעת. הדגש הוא על העובדה שגם אם יושג איזון כעת הדבר דורש המשך ליווי אורתודונטי לצורך מעקב אחר גדילת הלסתות והתערבות חוזרת במידת הצורך עד האטת הגדילה בגיל 16-17. למרות כל זאת אין עדיין ביטחון שאיזון הלסתות יושג. לעיתים למרות כל הטיפול והמעקב ארוך הטווח יש צורך בהתערבות כירורגית עם סיום הגדילה (גיל 18) להשגת איזון סופי של עמדת הלסתות. לדאבוננו אין עדיין דרך להעריך מראש את פוטנציאל הגדילה של הלסתות, כיוונו ומידתו ולכן הדרך היחידה היא לנסות ולהשתלט על הגדילה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי