קיבוע אורתודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

01/09/2007 | 00:41 | מאת: אורית

שלום. אני בת 29 ולפני 3 שנים עברתי יישור שיניים. כיום יש לי קיבוע אורתודנטי מאחורי השיניים הקדמיות העליונות.לשם הקיבוע והיישור שייף האורתודנט מעט את שיניי העליונות ושייף די הרבה את הניבים התחתונים בכדי שלא יהרסו את הקיבוע. כעת הופיעו לי על השן כתמים בגוון אפור כהה. יש לציין שהשיניים שלי בריאות ולבנות. האם הופעת הכתם קשורה לקיבוע? האם יתכן ונגרמה כתוצאה מהשיוף? האם יתכן שהשיוף פגע בשכבת האמייל המצפה את השן? יש לציין שהאזור המשוייף רגש וכואב לעיתים, בעיקר במגע עם קור.

01/09/2007 | 21:16 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אורית ותודה על פנייתך לפורום, תלונתך אינה שכיחה והיא יוצאת דופן. שינוי צבע לאפור משמעותו בד"כ אבדן חיות של השן. רגישות בשיניים לקור או חום יכולה גם כן להצביע על כך וכן להצביע על חשיפת דנטין שעלולה להגרם גם משיוף אגרסיבי, אם כי בד"כ כאמור זה לא קורה באורתודונטיה. הנני ממליץ לפנות לרופא השיניים הכללי שלך להתיעצות ובדיקת חיות של הניבים. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי