צמצום רווח בין שתי השינים הקדמיות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/08/2007 | 13:58 | מאת: מירי

שלום ד"ר. לבעלי בן ה-45 יש רווחשל כ-2-3 מ"מ. הוא ניגש לרופא שיניים במטרה לנסום ולצמצם את הרווח. הרופא אמר לו שבשל גילו אין אפשרות לעשות צמצום רווח. השאלה שלי היא: א. מה דעתך? האם כבר בגיל כזה נגזר עלינו לא להיראות אסטתיים? האם אבחנה זו היא נכונה או שיש איזשהו פתרון הולם לבעלי. עלי לציין שנראה שהרווח הולך וגדל עם הגיל, ולעין, מבחינה אסטתית זה נראה לא יפה כלל. אנא עזרתך. תודה. מירי

29/08/2007 | 00:04 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מירי ותודה על פנייתך לפורום. הזזת שיניים ניתנת לביצוע בכל גיל. מאחר וציינת שהרווח גדל עם השנים יש לוודא שאין מחלת חניכיים באזור שפגעה במנגנון התאחיזה של השיניים וגרמה לתזוזה. במקרים אלה יישור השיניים הרסני ומסוכן לעתיד השיניים אז יש ראשית לטפל במחלת החניכיים ולהשיג יציבות ביולוגית ורק אחר כך לבצע יישור. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי