שיוף שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

16/08/2007 | 18:48 | מאת: אתי

לבני יש צפיפות בלסת התחתונה האורטודנט הציע לשייף ארבע שינים ואז יש לו אפשרות ליישר את השיניים האם שיוף שיניים זה מקובל? האם לא תהיה פגיעה בציפוי הטבעי של השיניים? לא הסכמתי לשיוף השיניים אז הוא אמר אם כך נעקור שיניים בריאות האם דרך טיפול זאת מקובלת?

29/08/2007 | 00:07 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אתי ותודה על פנייתך לפורום. שתי הדרכים אפשריות כלומר הקטנת חומר השן על ידי שיוף או עקירת שיניים בכדי להשיג די מקום ליישור השיניים הנותרות בקשת. השאלה היא באיזה כמות מקום מדובר אם נדרש מקום רב מומלץ עקירות. אם חסר רק ממש מעט מקום ניתן לבצע שיוף. גם אז מומלץ לשייף באזור השיניים האחוריות בהן עובי האמאייל גדול יותר. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי