עיכוב בצמיחת שיניים קבועות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

13/08/2007 | 08:27 | מאת: אפי

13/08/2007 | 08:37 | מאת: אפי

שלום רב, ביתי בת 6 ושמונה חודשים. שתי השיניים החותחות העליונות נשרו כבר לפני שנה, ועד היום טרם בקעו הקבועות. בסך הכל נשרו לה שש שיניים, ארבע בלסת העליונה ושתי חותחות בתחתונה. בלסת התחתונה תחלופת השיניים הייתה כמעט מידית, אך כאמור היא כבר כ-12 חודשים ללא החותחות העליונות וכ 10 חודשים ללא הניבים העליונים. שאלתי היא האם המצב נורמלי, והאם הגיעה הזמן לבירור מעמיק יותר ? תודה מראש אפי

28/08/2007 | 23:52 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אפי ותודה על פנייתך לפורום, השיניים העליונות נושרות בדרך כלל סביב גיל 7-7.5 כלומר אצל בתך הן נשרו קודם זמנם. הקבועות המרכזיות העליונות בוקעות סביב גיל 7.5-8 כך שאובייקטיבית אין עדיין חריגה. אני ממליץ להמתין. בדרך כלל גם נושרות קודם החותכות הצידיות התחתונות ורק אח"כ השתיים העליונות אצלכם נשרו קודם הצידיות העליונות. כך שכל התהליך קצת שונה אבל זה בסדר ויש הרבה וריאציות על הסדר הנורמלי. המשיכו לעקוב ודווחו לי בינתיים להמתין. אני סבור שהכל יהיה בסדר. ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי