יישור שיניים במבוגרים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

11/08/2007 | 16:37 | מאת: מיכל

שלום, בקרתי אצל 2 אורתודנטים. שניהם התרשמו מצפיפות שיניים, שיניים בולטות ולסת עליונה בולטת. האחד אמר כי צריך לעקור 4 שיניים, ושאחרי טיפול של שנה וחצי כל הבעיות תסדרנה. השני אמר כי צריך לעקור 3 שיניים, שהטיפול יהיה יעיל בצפיפות השיניים, השיניים הבולטות תכנסנה פנימה אך בגילי המתקדם (35) אין סיכוי שהלסת תדחף פנימה גם היא. איך אדע מי צודק? ובכלל איך בוחרים אורתודונט? (אין לי המלצות על אף אחד).

28/08/2007 | 23:53 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מיכל ותודה על פנייתך לפורום, ככלל נכון שבגילך לא ניתן להזיז את עצם הלסת. עם זאת ניתן להזיז שיניים ולהשפיע מעט על העצם התומכת בשיניים (זו שסביבן). בדרך זו ניתן לא פעם למסך את עמדת הלסת ולהצליח להשיג מראה אסטטי של הפנים ואף שיפור תפקודי. הזזת הלסת בגילך בו תהליכי הגדילה הטבעיים הסתיימו לא מכבר, אפשרית על ידי פעולה כירורגית (ניתוח) בלבד. עקירת שיניים מאפשרת הזזה אינטנסיבית של שיניים פתרון בעיית צפיפות ומיסוך עמדה לקויה של הלסת. שלב ראשון בבחירת אורתודונט הוא לודא שהוא מומחה ליישור שיניים ולסתות. בהמשך מומלץ לקבל המלצות מרופאים ומטופלים. תוכלי אף לפנות לאתר האגודה האורתודונטית בישראל: www.orthoisrael.org וכן לאתר ההסתדרות לרפואת שיניים: www.ida.org.il בהצלחה ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי